Колеги,ще ми интересно да споделите впечатления от 156 1.8 ТС,вървежа.В кой диапозон върви повече,във ниските обороти или във високите.Мойте впечатление за сега е,че върви много повече във високите отколкото в ниските.Тоест след 3000 оборота,вече се разгръща като хората.Не съм сменял свещи от както съм я взел,така че може и да греша.Тия дни ще ги сменям и ще имам вече точна преценка.
Известие
Collapse
No announcement yet.
156 1.8 TС върви повече в ниските или във високите обороти
Collapse
X
-
156 1.8 TС върви повече в ниските или във високите обороти
Last edited by кученцетоОгиитаткоДоги; d.m.y г., 00:42.SAAB 9-5 2.0T Powered by VialleТагове: Няма
-
Аха..., особено след 3600като вариатора дръпне вала както трябва, а за 6000 няма да говорим...
Тоя мотор иска силен крак с тежка обувка, да си я караш без аварийно!
Comment
-
Първоначално публикувано от vesko11 Покажи съобщениеАз мисля по нататака да и джасна един отворен въздушен филтър.Това подобрява ли вървежа или са само митове.
Поне при мен разлика от нов фабричен и нов ''спортен'' (и двата в кутията) спортния определено веднага се усети !
Редовно чувам .. ама тя от много ниски тръгва ...
Comment
-
В чужди форуми чета за ГТА шнорхел да слагат вместо резонаторната кутия в бронята и казват, че има ефект. Като цяло не толкова от значение какъв е филтъра, а да има достъп до студен въздух. Относно вървежа в ниските, аз съм без променлив колектор и колата ми е "умряла" преди 3500, но нормално изпреварване в градски условия успявам да направя още при 2000 и малко оборота. Усещам я да спира да въврви при около 6800 оборота, но за сметка на това на колата не и давам газ постоянно и се е запушила. При редовни стартове и даване на газ вероятно ще си ускорява линейно до прекъсвач.
Comment
-
Първоначално публикувано от vesko11 Покажи съобщение,,Спортния,, филтър в кутия за мен си е пълен т..ак.По добре да си карам с един добър обикновен.Или правиш нещо като хората или него правиш.Иначе замислям и махане на катализатор.
За филтрите си много прав Повече от та**к работа е ...Alfa Romeo 156 2.4 20v "TI" - Ex ..
Alfa Romeo 147 2.0 TS Selespeed - Ex ..
Fiat Bravo 1.9 JTD 105hp - Ex..
Comment
-
Първоначално публикувано от alfaromeo16vVarna Покажи съобщениеКолега аз съм с газов инжекцион ако си сложа спортен филтър дали ще имам проблеми
Слагаме ''хубавия'' нормален филтър и правим кръгче, салагаме спортния и отново кръгче
Открит филтър се слага само при промяна на подредбата под капака (енджин суап и т.н и т.н)
На теория нещата хич не ме вълнуват, само знам че никога повече никоя коля няма да я карам с хартиен филтър !
Comment
-
Даже бих казал,и стандартния въздушен е все тая да ли ще е ефтинджос или от скъпите.На алфата предния беше на MAN,после реших да сложа от най-ефтините на Wix за 17 лева,разлика никаква.Само в кинтите.Единия е 40лв,другия 17.Иначе този,който е ,,спортния,, в кутията,в белите държави му викат несменяем,а не спортен.Last edited by кученцетоОгиитаткоДоги; d.m.y г., 18:53.SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle
Comment
Comment